preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > Obavijesti
Vijesti

OBAVIJEST

Autor: Administrator , 11. 10. 2021.

 U ovu srijedu,  13. 10. 2021., od 10 do 16 sati održava se 17. Sajam visokog obrazovanja i stipendija (SAS). Više informacija u nastavku.

Posjetitelji će moći posjetiti virtualne štandove više od 40 domaćih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija, veleposlanstava i inozemnih kulturnih centara, tvrtki i zaklada koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije te programe stručne prakse. Usporedo s virtualnim izlaganjem, pripremljen je i zanimljiv popratni program, u kojem se ističe SAS Podcast na temu financijske pismenosti. Odgovor na pitanje Jesmo li financijski (ne)pismeni? pokušat će dati zanimljivi gosti: stručnjakinja za financije, student stipendist, voditeljica projekta te voditeljica obrazovnog savjetovanja iz IRO-a koji će u panel diskusiji raspravljati o važnosti financijske pismenosti za nastavak obrazovanja.

 

Agencija za mobilnost i programe EU (AMPEU) predstavit će prednosti virtualnih i kombiniranih mobilnosti s naglaskom na pogodnosti koje donosi u kontekstu Erasmus+ prioriteta (zeleno, digitalno i uključivo). Grad Zadar predstavit će svoju aplikaciju za stipendije, a Grad Rijeka razne oblike stipendiranja. Sveučilište u Rijeci predstavit će svoju bogatu ponudu studijskih programa i razne oblike financijske pomoći studentima, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH predstavit će i vlastite stipendije.

 

Posjetitelji svakako trebaju posjetiti radionicu pod nazivom Kako do studija u Hrvatskoj i inozemstvu, nakon čega slijedi i radionica o TOEFL-u – testu engleskog jezika često traženome za upis studija u inozemstvu. Uz navedenu temu, ističemo i izlaganje austrijskih visokoškolskih institucija i tvrtki, koje će u popratnom programu predstaviti svoje obrazovne programe i načine stipendiranja, ali i mogućnosti za obavljanje stručne prakse u Austriji. Na sajmu će biti i izlagači koji će govoriti o mogućnosti studiranja uz stipendije u SAD-u, Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Kanadi i drugim zemljama.

 

Točna satnica programa nalazi se u privitku ovog maila, a bit će objavljena i na web-stranici IRO-a te na početnoj stranici SAS-a. Pristup SAS-u moguć je registracijom preko sljedeće poveznice: https://register.empl.io/sas2021.
OGLASNA PLOČA
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Za razrednike
OBRASCI

 

 
www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
 
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / www.ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju