preskoči na sadržaj

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 > O školi  > Projekti
Vijesti

Tematski sastanak Digitalna suradnja i poučavanje

Autor: Administrator , 27. 11. 2020. 16:07

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) u četvrtak, 26. studenoga održala je godišnji tematski sastanak za korisnike Erasmusa+ područja odgoja i općeg obrazovanja, strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te obrazovanja odraslih.
O inovativnom obrazovnom modulu za elektromobilnost govorila je mr. Snježana Kovač, prof. psihologije iz Škole za cestovni promet Zagreb, a prof. mentor iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Hilarija Lozančić Benić prikazala je jezični e-tečaj za zanimanja iz područja turizma i ugostiteljstva. #ampeu #erasmus #digitalnasuradnja
 
 [više]

[Erasmus+ School of change- online meeting]

Autor: Administrator , 22. 10. 2020. 21:52

 
Projekt "Škola promjene" promovirat će preko sudionika uključenih su projekt kako steći što bolje informacije o biološkoj raznolikosti njihove zemlje, podrijetlo biljne i životinjske vrste potencijalno ugrožene, na prijetnje okoliša generirane svakodnevnim aktivnostima,potaknuti stvaranje metoda za smanjenje proizvodnje otpada, poboljšati svijest o recikliranju, usvojiti životne stilove koji potiču veću građansku svijest. Konačni rezultat projekta bit će stvaranje malog priručnika za smanjenje štetnih utjecaja na okoliš, počevši od škola, lokalne zajednice, prezentacijom inicijativa koje su pokrenuli učenici partnerskih škola.
Partneri u projektu:
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik- nositelj projekta
Liceul Teoretic Miron Costin Pascani, Rumunjska
Agrupamento de Escolas de Condeixa-a-Nova, Portugal
Toki Esenkent Ortaokulu, Turska
 [više]

Inspirativne priče za buduće korisnike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Autor: Administrator , 17. 11. 2019. 09:06


Agencija za mobilnost i programe Europske unije organizirala je događaj pod nazivom Inspiriraj se! #BudiErasmusPlusGeneracija u sklopu kojeg su uspješni korisnici programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti svojim iskustvenim pričama upoznali buduće korisnike s mogućnostima koje ovi programi nude u području odgoja, obrazovanja, osposobljavanja i mladih. Događaj je bio 15. studenoga 2019., u Kongresnom centru FORUM Zagreb (Radnička cesta 50 – Centar Green Gold).Iskusni korisnici svojim su pričama i praktičnim savjetima budućim korisnicima dočarali kako ideju pretvoriti u uspješan projekt te kako najbolje prikazati rezultate i pozitivan utjecaj projekata na pojedince, njihove organizacije, ali i širu društvenu zajednicu. Primjerice, kako su postali primjer dobre projektne ideje otkrio nam je predstavnik udruge O.A.Z.A. koja organizira programe za mlade da postanu nosioci održivih društvenih promjena. Profesorica Hilarija Lozančić Benić iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik prezentirala je kako je njihov projekt jačanja jezičnih vještina, vrijedan više od 281 tisuću eura, postao primjer uspješne provedbe. 

 [više]

[Na godišnjoj eTwinning konferenciji dodijeljena nagrada EUROPSKA OZNAKA JEZIKA 2019. našoj Školi]

Autor: Administrator , 8. 11. 2019. 18:05

200 eTwinnera okupilo se na godišnjoj eTwinning konferenciji u Zagrebu na temu eTwinning učitelji budućnosti. Prvi put konferencija je usmjerena na početnike u korištenju ove platforme. Ovom prilikom dodijeljene su i nacionalne nagrade COMET za najbolje eTwinning projekte i nagrade Europska oznaka jezika koju je dobila naša Škola
#etwZG #ampeu #tusdu #europeanlanguagelabelreward

 [više]

Zero Waste power in HoReCa- početni sastanak u Zagrebu

Autor: Administrator , 25. 10. 2019. 11:57

 Članovi tima  TUSDU bili su na Erasmus+ sastanku projekta Zero waste power in HoReCa u Zagrebu od 21.10.do 23.10. zajedno s dva još partnera iz Zagreba, te Španjolske, Italije, Slovenije  i Irske.

Tema sastanka je prezentacija projekta, plan i razrada kurikula i digitalnih alata koji su potrebni za provedbu projekta. Projekt Zero Waste usredotočen je na promjene u obrazovnom i poslovnom procesu odabirom ekološki održivih modela rada. Glavni cilj projekta je ugraditi Zero Waste standarde u strukovno obrazovanje i HoReCa sektore korištenjem digitalnih alata.

#zerowaste #tusdu #europeanprojects #zagreb

 [više]

Treći projektni sastanak Erasmus+ projekta Culture knowledge and language competences as a means to develop the 21st century skills

Autor: Administrator , 1. 10. 2019. 08:50

U Wroclawu je od 10. do 13. rujna 2019. održan treći projektni sastanak. Sudjelovali su svi projektni partneri: Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik iz Hrvatske, koja je koordinator projekta, Biznesa Augstskola Turiba iz Latvije, VOŠ, SPŠ a OA Čáslav iz Češke, Universitatea Sapientia Din Cluj Napoca iz Rumunjske, Ekonomska šola Murska Sobota, Visja stručna šola iz Slovenije i Fundacja Pro Scientia Publica iz Poljske, koji su organizirali susret.

Prvi dan sastanka započeo je srdačnom dobrodošlicom svih sudionika. Zatim su partneri pristupili analizi preliminarnih rezultata projekta i samovrednovanju koje je predstavila prof. Ineta Luba sa Sveučilišta TURIBA, Latvija. Ostatak dana bio je posvećen raspravi o napretku ostvarenom u dizajniranju O2 tečaja-kulturni tečajevi na nacionalnim jezicima čiji je cilj razvijanje vještina 21. stoljeća i kulturno znanje njihovih polaznika. Partneri su razgovarali o problemima s kojima su se susretali tijekom prilagodbe tečajeva, složili se o zajedničkom pristupu i iznijeli svoja dostignuća u mjeri dijeleći neke kreativne ideje. Raspravu je moderirala dr. Zsuzsa Ajtony sa Sveučilišta Sapientia, Rumunjska, koji nadzire 2. fazu rezultata  projekta.

 [više]

Erasmus+ Školska partnerstva-Molfetta, Italija

Autor: Administrator , 22. 9. 2019. 15:47

Danas su naši učenici 3.d, 3.f i 3.g razreda s nastavnikom kuharstva Ivom Žeravicom pošli na transnacionalnu aktivnost učenja, podučavanja i osposobljavanja u talijanski grad Molfettu u trajanju od pet radnih dana u sklopu Erasmus+ Školska partnerstva. 🤭🤓

 [više]

Erasmus+ projekt -Zero Waste Power in HoReCa-Strateška partnerstva

Autor: Administrator , 1. 9. 2019. 18:10

Provedba Erasmus + K2 projekta  započela je 1. rujna 2019. godine pod nazivom

Zero Waste Power in HoReCa

Zero Waste je projekt usmjeren na pronalaženje rješenja za trenutna pitanja onečišćenja okoliša i ponovne uporabe materijala.

Teme Zero Waste povezane su sa strukovnim obrazovanjem i industrijom HoReCa kroz niz aktivnosti. U projekt su uključene tri strukovne ugostiteljske škole, dvije institucije za obrazovanje odraslih i dvije organizacije privatnog sektora iz Hrvatske, Španjolske, Irske, Slovenije i Italije.

Teme Projekta Zero Waste usredotočene su na promjene u obrazovnom i poslovnom procesu odabirom ekološki održivih modela rada.

Koji su ciljevi i rezultati projekta?

Glavni cilj projekta je ugraditi Zero Waste standarde u strukovno obrazovanje i HoReCa sektore korištenjem digitalnih alata. Alat za primjenu novih modela učenja i poslovanja u radnom procesu razvijat će se kroz projektne aktivnosti : Digitalni obrazovni alati Zero Waste, Zero Waste u HoReCa nastavnom programu i alat za ocjenu Zero Waste.

1. Dizajn kurikula za primjenu specifičnih praksi upravljanja otpadom u HoReCa sektoru. Kurikul će sadržavati znanje i posebne upute kako organizirati rad u ugostiteljskom objektu na način koji štiti okoliš na temelju Zero Waste standarda.

2. Alat za digitalno učenje - Cilj je podržati učenje putem individualnog stjecanja znanja i korištenja IKT alata o Nultom otpadu u HoReCa nastavnom planu i programu. Alat je namijenjen svim studentima u procesu strukovnog ugostiteljstva, kao i zaposlenicima u HoReCa sektoru.

3. Alat za evaluaciju - Stvaranje IT standardnog alata za procjenu razine tvrtke Zero Waste. Alat prepoznaje razinu usklađenosti s poslovanjem u skladu sa standardima Zero Waste poslovanja u HoReCa sektoru.

Za koga su alati?

• Učenici i nastavnici VET ugostiteljske škole - alati će polaznicima pružiti osnovne sadržaje za organiziranje profesionalnih kuhinja i ugostiteljskih objekata s misijom smanjenja otpada, zaštite okoliša i podizanja standarda Zero Waste u HoReCa sektoru.

• Hoteli i ugostiteljski objekti - imat će novostvoreni digitalni alat za procjenu standarda Zero Waste.

http://www.zerowastepower.eu

 

 [više]

Erasmus + mobilnost osoblja za potrebe obuke

Autor: Administrator , 12. 6. 2019. 10:49

U cilju stjecanja novih praktičnih vještina, od 22. do 25. svibnja 2019. godine, pridružio sam se Erasmus + mobilnost osoblja za potrebe obuke. Trening je održan u turističkoj destinaciji Dubrovnika. Koordinatorica na lokaciji u Dubrovniku bila je Hilarija Lozančić Benić iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Poslovni posjeti su uključivali Sunset Beach, Sun Travel Agency, Valamar Argosy Hotel i Hotel Hilton. Više na poveznici.

 [više]

Erasmus + mobilnost umobility for training staff

Autor: Administrator , 12. 6. 2019. 10:47

 [više]

Drugi sastanak Erasmus+ projekta Culture knowledge and language competences as a means to develop the 21st century skills

Autor: Administrator , 19. 4. 2019. 11:18

Drugi projektni sastanak Erasmus+projekta “ Culture and languages for all “ održan je u Dubrovniku od 15.do 17. travnja 2019.

Cilj sastanka bio je analizirati postojeće stanje provedbe projekta, ocijeniti rezultate O1 modula i raspraviti o potrebnim izmjenama na postojećem modulu te usuglasiti se o pripremnoj fazi za kreiranje novog modula O2. Budući da je prvo projektno razdoblje završilo krajem veljače  bila je to prigoda analizirati i administrativne stvari.

Prvi dan sastanka uključio je sastanak sa 6 nastavnica jezika iz TUSDU koje su iznijele svoje mišljenje o kreiranom O1 modulu koje je svaka partnerska organizacija imala napraviti- tri modula ukupno 18 modula. Tijekom prvog dana sastanka radilo se detaljno na analizi svakog modula te preporučene preinake su usklađene prema postojećim modulima.

U Dubrovniku se drugi dan sastanka  radilo na priprema kreairanja zadataka vezanih za modul O2 gdje je Zsuzsa Ajtony, rumunjski partner odgovoran za praćenje i nadzor modula O2 iznijela sve pripremne faze i prijedloge kako i na koji način pristupiti novom zaduženju svih partnera.

U srijedu, 17 travnja, svi su sudionici događaja bili upoznati sa zadacima i rokovima. Sljedeći sastanak na kojem će ključni zadatak biti predstavljanje rezultata i kontinuirana procjena rada na projektu, zakazan je za rujan u Poljskoj, u gradu Wroclowu.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 OGLASNA PLOČA
Natječaji za radna mjesta
OBILJEŽAVANJE
Za razrednike
OBRASCI

 

 
www.postani-student.hr
www.ncvvo.hr
www.asoo.hr
www.azoo.hr
www.mzos.hr
 
www.zuts.hr
www.htz.hr
 
www.mint.hr

 

CMS za škole logo
Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / Župska 2, HR-20000 Dubrovnik / www.ss-turisticka-ugostiteljska-du.skole.hr / ravnatelj@skole.hr
preskoči na navigaciju