Konobar obavlja pripremne radove prije posluživanja, održava sredstva, uređaje i drugi inventar ugostiteljskog posluživanja, postavlja stolove, poslužuje sve vrste jela prema sustavima posluživanja koji su uobičajeni u nas i u svijetu, služi se ustaljenim evidencijama i dokumentacijom za ponudu jela i pića. S obzirom na to da konobar sudjeluje u izravnoj ugostiteljskoj prodaji, uz postizanje spretnosti i vještina u posluživanju, mora dobro znati razlikovati robu i cjelokupni asortiman ponude, a kako je u neposrednom kontaktu s inozemnim i domaćim gostima, od njega se traži vještina komuniciranja u čemu je vrlo značajno znanje stranih jezika, uljudnost i visoka razina opće kulture. Nakon završene škole učeniku se pruža mogučnost daljnjeg usavršavanja u struci, doškolovanje u ugostiteljstvu i mogučnost daljnjeg usavršavanja u struci, doškolovanje u ugostiteljstvu i mogućnost prekvalifikacije u druga ugostiteljska zanimanja.
NASTAVNI PLAN ZA ZANIMANJE KONOBAR
I. ZAJEDNIČKI DIO | ||||
Red. broj | Nastavni predmet |
Tjedni broj sati
|
||
1. razred
|
2. razred
|
3. razred
|
||
1. |
Hrvatski jezik
|
3
|
3
|
3
|
2. |
Povijest
|
2
|
-
|
-
|
3. |
Politika i gospodarstvo
|
-
|
-
|
2
|
4. |
Tjelesna i zdravstvena kultura
|
2
|
2
|
2
|
5. |
Etika / Vjeronauk
|
1
|
1
|
1
|
UKUPNO ZAJEDNIČKI DIO
|
8
|
6
|
8
|
|
II. POSEBNI STRUČNI DIO | ||||
6. |
Strani jezik I
|
3
|
3
|
3
|
7. |
Strani jezik II
|
2
|
2
|
3
|
8. |
Gospodarska matematika
|
2
|
2
|
2
|
9. |
Računalstvo
|
2
|
1
|
-
|
10. |
Povijest hrvatske kulturne baštine
|
-
|
-
|
2
|
11. |
Biologija s higijenom i ekologijom
|
2
|
-
|
-
|
12. |
Poslovna psihologija i komunikacija
|
-
|
2
|
-
|
13. |
Osnove turizma
|
2
|
-
|
-
|
14. |
Turistička geografija Hrvatske
|
-
|
2
|
-
|
15. |
Organizacija poslovanja ugostiteljskih poduzeća
|
-
|
2
|
2
|
16. | Marketing u turizmu |
-
|
-
|
1
|
17. | Kuharstvo |
-
|
2
|
-
|
18. | Ugostiteljsko posluživanje |
5
|
5
|
6
|
19. | Poznavanje robe i prehrana |
2
|
1
|
1
|
UKUPNO POSEBNI STRUČNI DIO
|
20
|
22
|
20
|
|
PRAKTIČNA NASTAVA
|
||||
tjedna
|
8
|
8
|
8
|
|
ljetna
|
182
|
182
|
-
|
|
SVEUKUPNO
|
36
|
36
|
36
|
Praktična nastava ostvaruje se 8 sati tijekom nastavne godine i 182 sata za vrijeme ljetnih mjeseci. Ljetna praktična nastava je uvjet za upis u sljedeći razred. Ostvarena praktična nastava evidentira se u dnevniku razreda koji je učenik upisao. Ocjene ostvarene tijekom ljeta evidentiraju se kao ocjene iz praktične nastave u imenik u rujnu.
70 GODINA ŠKOLE
1947.-2017.
FOTO: 70. godina Turističko - ugostiteljske škole
Biskup predvodio misu uz 70. obljetnicu Turističke i ugostiteljske škole u Dubrovniku
NOVO! U prilogu se nalazi popis udžbenika za Turističku gimnaziju, 3. i 4. razred
Dopuna:
PREHRANA I POZNAVANJE ROBE, udžbenik za 1. i 2. razredu THK, 1. razred HTT, konobare i kuhare sve tri godine.
Šifra: 020854
Autor: TANAY,HAMEL
Popis udžbenika od 2014./ 2015. vrijedi i za 2016./2017. godinu
Popis udzbenika.pdf
NOVO!Popis knjiga za Turisticku gimnaziju 3. i 4. razred.pdf
« Travanj 2018 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Obrazac za prijavu završnog rada
Potvrda o položenom predmetnom ispitu
Prijavnica i zapisnik o polaganju popravnog ispita
Prijavnica i zapisnik o polaganju razrednog-predmetnog ispita