Počeci ugostiteljske škole i razvoj Hotelijerskog školskog centra u Dubrovniku
Činjenica da Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik postoji više od pola stoljeća nikoga ne treba čuditi – na ovim našim prostorima turističko gospodarstvo stožer je ukupnog privrednog razvoja. Dubrovnik i Dubrovčani, koji su prihvatili turizam kao filozofiju življenja, oduvijek su znali da je kvalitetno obrazovanje u ovoj grani gospodarstva preduvjet rada i turističkog razvitka. Odmah nakon 2. svjetskog rata, 1947. godine u Dubrovniku je otvorena Niža ugostiteljska škola koja je, pored one u Opatiji, bila je jedina takve vrste u Hrvatskoj. U dvije godine svoga postojanja djelovala je u sklopu različitih hotela. Kako ova škola nije osposobljavala učenike za konkretna ugostiteljska zanimanja, već za administrativne službe u ugostiteljstvu, 1949. ukinuta je. Umjesto nje osnovana je Ugostiteljska škola s praktičnom obukom u trajanju od 3 godine. Školi je dodijeljenja Villa Mimoza, što je bilo prvi put da je škola dobila zgradu za vlastite potrebe. Svi nastavnici u školi radili su honorarno.
Nakon završetka ove trogodišnje škole učenici su dobivali zvanje kvalificiranog kuhara, konobara i slastičara.Kada je 1951. za održavanje praktične nastave učenika Škola dobila u trajno vlas
ništvo i Hotel Dubravku, postala je prvom hrvatskom ugostiteljskom školom s praktičnom obukom. U niti jednoj grani gospodarstva onog vremena nije postignut takav uspjeh u rezultatima i organizaciji stručnog školstva kao u dubrovačkoj Ugostiteljskoj školi. Broj učenika stalno je rastao što se najbolje vidi u činjenici da se u prvih 10 godina rada Škole školu završilo ukupno 150 učenika, dok je samo školske godine 1966/67 školu završilo 275 učenika.
60-tih godina počinje ubrzana izgradnja hotelskih kapaciteta, no potražnja s inozemnog tržišta još uvijek je bila daleko veća od ondašnjih smještajnih mogućnosti. Takvo ukupno stanje odrazilo se i na rad ugostiteljskih škola.
Značajno se povećao broj učenika, a godine 1960. Ugostiteljska škola Dubrovnik otvara i treći smjer u svom obrazovanju pa se pored kuhara, konobara i slastičara u ovoj školi počinju obrazovati portiri i hotelske domaćice. 1961. godine izgrađena je današnja školska zgrada na Pločama čijim hodnicima i danas prolaze učenici ne samo s dubrovačkog područja već i cijele Dalmacije i Hrvatske.
Upravo su iz dubrovačke Turističke i ugostiteljske škole potekli brojni vrhunski brojni kadrovi koji su svojim znanjem, voljom i ljubavlju proslavili hrvatsko ugostiteljstvo i turizam.
REZULTATI NATJECAJA 13.10.2020..pdf
ODLUKA O NACINU VREDNOVANJA KANDIDATA 13.10 2020..pdf
Poziv na razgovor (intervju) za natjecaj od 13.10.2020. (1).pdf
Natjecaj 13.10. 2020..pdf
REZULTATI NATJECAJA 14.02.2020..pdf
poziv na razgovor (intervju) za natjecaj od 14.02.2020.-1.docx
Natjecaj domar 2. mjesec 2020. novi.pdf
Natjecaj 14. veljace 2020..pdf
OBAVIJEST O PRIMLJENOM KANDIDATU - DOMAR.pdf
Poziv na procjenu i vrednovanje - domar kotlovnicar.doc
Natjecaj 16.10.2019..pdf
Poziv na procjenu i vrednovanje - natjecaj 17.10.2019..pdf
natjecaj 16.9.2019..docx
natjecaji 07.05.2019..docx
natjecaji 25.03.2019..docx
Natjecaji 25.02.2019..docx
Natjecaj za ravnatelja 18.01. 2019..pdf
70 GODINA ŠKOLE
1947.-2017.
FOTO: 70. godina Turističko - ugostiteljske škole
Biskup predvodio misu uz 70. obljetnicu Turističke i ugostiteljske škole u Dubrovniku
Obrazac za prijavu završnog rada
Potvrda o položenom predmetnom ispitu
Prijavnica i zapisnik o polaganju popravnog ispita
Prijavnica i zapisnik o polaganju razrednog-predmetnog ispita